Názov žiadateľa | Malé Trakany a okolie - Kistárkány és környéke |
---|---|
Právna forma žiadateľa | občianske združenie so sídlom v SR |
Sídlo alebo miesto podnikania | Malé Trakany 169, 076 42 Malé Trakany |
IČO | 42361435 |
Štatutárny orgán (funkcia) |
1. Štatutárny orgán:
Zlatica Kondásová, , člen Rady
2. Štatutárny orgán: Ildikó Nagy, , člen Rady |
Číslo žiadosti | 22-120-01025 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 8 400,00 € |
Pridelená suma | 1 500,00 € |
Spolufinancovanie | 700,00 € / 7,692 % |
Program | 1.2 / neprofesionálne umenie |
Názov projektu | IX. Dni slivky v Malých Trakanoch |
Začiatok realizácie | 01.07.2022 |
Koniec realizácie | 31.10.2022 |
Miesto realizácie/lokalita | Malé Trakany |
Zhrnutie projektu | Doterajší "Deň slivky" sa za posledných 8 rokov stal najatraktívnejším kultúrno-gastronomickým podujatím nielen v obci Malé Trakany, ale aj v širšom okolí. V roku 2020 a v roku 2021 sme kvôli pandemickej situácie nemohli organizovať túto udalosť, ale budúcoročné podujatie je plánované na viacdňové, preto jeho názov sa zmení na "IX. Dni slivky v Malých Trakanoch". Chceme, aby táto udalosť bola aj naďalej pokračovateľom oživenia zabudnutých tradícií. Pri organizovaní podujatia združenie podporuje aj obec Malé Trakany a v rozsahu svojich možností poskytuje hlavne organizačnú pomoc. Na základe doterajších skúseností a vďaka plánovanej intenzívnej mediálnej podpore v roku 2022 očakávame vyše 2300 domácich návštevníkov ako aj z poza hraníc. Kultúrny program počas celého podujatia ponúka rôzne vystúpenia, hry, možnosti vyskúšania rôznych ľudových remesiel a jarmok, prezentáciu tradičných jedál zo slivky, varenie lekváru zo slivky, tradičnú destiláciu slivovice, históriu gastronómie v regiónoch Použie a Medzibodrožie, všetko spojené s ochutnávkou, ukážkou. Kladieme dôraz aj na prezentáciu varenia v tradičnej peci. Naším zámerom je usporiadanie podujatia, kde prezentujeme charakteristické okamihy, tradičnú chuť a staré recepty zo života našich predkov. Oboznámime návštevníkov so spôsobom prípravy rôznych tradičných jedál s použitím ovocia ako suroviny. V rámci degustácií si každý účastník môže ochutnať kulinárne a gastronomické špeciality z našich regiónov. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Personálne náklady | 5 000,00 € | 4 750,00 € |
Nájom / prenájom interiérov na realizáciu projektu | 600,00 € | 500,00 € |
Nájom / prenájom exteriérov na realizáciu projektu | 600,00 € | 600,00 € |
Propagačné materiály a publicita | 100,00 € | 100,00 € |
Výdavky na obstaranie krojov a krojových súčastí z bežných výdavkov | 1 700,00 € | 1 500,00 € |
Strava a občerstvenie | 600,00 € | 500,00 € |
Ubytovanie | 500,00 € | 450,00 € |
Spolu: | 9 100,00 € | 8 400,00 € |
Kritérium | |
---|---|
1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov | |
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov | |
3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov | |
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov | |
5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov | |
Spolu | 0 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná rada odporúča projekt podporiť vzhľadom na prínos pre miestnu komunitu. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 335 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 1: (spolu 0 až 100 bodov)1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov
3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov
5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky k vypĺňaniu žiadostí, obráťte sa na referenta FPKNM, ktorý má na starosti menšinu, v ktorej sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://www.kultminor.sk/sk/kontakt.
Napíšte nám kliknutím na vhodný link v nasledujúcom texte: ak chcete nahlásiť chybu v aplikácii; ak chcete dať návrh na zlepšenie aplikácie; ak chcete opraviť údaje v žiadosti alebo v registrácii žiadateľa. Žiadosť o opravu údajov píšte iba z e-mailovej adresy, pod ktorou ste sa zaregistrovali v našom systéme.