Názov žiadateľa | Tekovská knižnica v Leviciach |
---|---|
Právna forma žiadateľa | rozpočtová alebo príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je VÚC |
Sídlo alebo miesto podnikania | Ul. A. Sládkoviča 2, 934 68 Levice |
IČO | 36102814 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: PhDr. Vlasta Kollárová, , riaditeľka |
Číslo žiadosti | 25-410-01527 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 3 300,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 200,00 € / 5,714 % |
Program | 4.1 / Kultúrne a osvetové aktivity a podujatia |
Názov projektu | Zážitkovou gastronómiou k spoznávaniu kultúr |
Začiatok realizácie | 30.03.2025 |
Koniec realizácie | 31.12.2025 |
Miesto realizácie/lokalita | Tekovská knižnica v Leviciach |
Zhrnutie projektu | Zámerom realizácie projektu je vytvoriť v knižnici priestor na spoločné stretávanie sa a aktívne trávenie voľného času občanov slovenskej národnosti s občanmi národnostných menšín, ktorí žijú v našom regióne. Netradične, spojením gastronomického a kultúrneho zážitku, sa účastníci podujatí naučia vnímať kultúrnu rozmanitosť, vzájomne sa budú spoznávať, vzdelávať sa a cez získané informácie sa naučia tolerovať inú kultúru. TK zorganizuje 5 spoločenských večerov venovaných kultúre najpočetnejších národnostných menšín žijúcich na našom území a typickým jedlám danej kultúry, ktoré sú dôležitým prvkom jej identifikácie a tradície. Každé podujatie bude zamerané na inú národnostnú menšinu: maďarskú, rómsku, bulharskú, českú a moravskú a chorvátsku. Účastníkom chce TK poskytnúť zážitok z ochutnávky typického jedla, zo spoločného čítania z kníh, hudby živej a reprodukovanej, z prezentácií jednotlivých kultúr, z literárnych besied, výstav kníh autorov danej kultúry, ktoré má knižnica vo svojom fonde. TK má za cieľ vytvoriť atmosféru vzájomného spoznávania, tolerancie, dialógu o kultúrnej rozmanitosti a umení, ktoré spája všetkých ľudí. Kulinársky zážitok bude šéfkuchár pripravovať pred zrakmi účastníkov podujatia formou Front cooking a následne prebehne ochutnávka pripraveného jedla s výkladom a identifikovaním danej kultúry. Umenie a gastronómia tak splynie do jedného veľkého zážitku. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre | 500,00 € | 500,00 € |
Personálne náklady | 1 000,00 € | 1 000,00 € |
Propagačné materiály a publicita | 400,00 € | 200,00 € |
Materiálové náklady nevyhnutne potrebné na realizáciu projektu | 1 600,00 € | 1 600,00 € |
Spolu: | 3 500,00 € | 3 300,00 € |
Kritérium | |
---|---|
1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov | 34 |
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov | 30 |
3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov | 30 |
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov | 38 |
5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov | 35 |
Spolu | 167 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná rada odporúča projekt nepodporiť vzhľadom na nedostatočný kultúrny prínos a absenciu medzikultúrneho dialógu. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 167 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 1: (spolu 0 až 100 bodov)1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov
3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov
5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky k vypĺňaniu žiadostí, obráťte sa na referenta FPKNM, ktorý má na starosti menšinu, v ktorej sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://www.kultminor.sk/sk/kontakt.
Napíšte nám kliknutím na vhodný link v nasledujúcom texte: ak chcete nahlásiť chybu v aplikácii; ak chcete dať návrh na zlepšenie aplikácie; ak chcete opraviť údaje v žiadosti alebo v registrácii žiadateľa. Žiadosť o opravu údajov píšte iba z e-mailovej adresy, pod ktorou ste sa zaregistrovali v našom systéme.