Podrobnosti o žiadosti č. 25-410-01527


Žiadateľ: Tekovská knižnica v Leviciach

Názov projektu: Zážitkovou gastronómiou k spoznávaniu kultúr

Číslo žiadosti: 25-410-01527

Forma podpory: dotácia


Názov žiadateľa Tekovská knižnica v Leviciach
Právna forma žiadateľa rozpočtová alebo príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je VÚC
Sídlo alebo miesto podnikania Ul. A. Sládkoviča 2, 934 68 Levice
IČO 36102814
Štatutárny orgán (funkcia) 1. Štatutárny orgán: PhDr. Vlasta Kollárová, , riaditeľka
Číslo žiadosti 25-410-01527
Forma podpory dotácia
Žiadaná suma 3 300,00 €
Pridelená suma 0,00 €
Spolufinancovanie 200,00 € / 5,714 %
Program 4.1 / Kultúrne a osvetové aktivity a podujatia
Názov projektu Zážitkovou gastronómiou k spoznávaniu kultúr
Začiatok realizácie 30.03.2025
Koniec realizácie 31.12.2025
Miesto realizácie/lokalita Tekovská knižnica v Leviciach
Zhrnutie projektu Zámerom realizácie projektu je vytvoriť v knižnici priestor na spoločné stretávanie sa a aktívne trávenie voľného času občanov slovenskej národnosti s občanmi národnostných menšín, ktorí žijú v našom regióne. Netradične, spojením gastronomického a kultúrneho zážitku, sa účastníci podujatí naučia vnímať kultúrnu rozmanitosť, vzájomne sa budú spoznávať, vzdelávať sa a cez získané informácie sa naučia tolerovať inú kultúru. TK zorganizuje 5 spoločenských večerov venovaných kultúre najpočetnejších národnostných menšín žijúcich na našom území a typickým jedlám danej kultúry, ktoré sú dôležitým prvkom jej identifikácie a tradície. Každé podujatie bude zamerané na inú národnostnú menšinu: maďarskú, rómsku, bulharskú, českú a moravskú a chorvátsku. Účastníkom chce TK poskytnúť zážitok z ochutnávky typického jedla, zo spoločného čítania z kníh, hudby živej a reprodukovanej, z prezentácií jednotlivých kultúr, z literárnych besied, výstav kníh autorov danej kultúry, ktoré má knižnica vo svojom fonde. TK má za cieľ vytvoriť atmosféru vzájomného spoznávania, tolerancie, dialógu o kultúrnej rozmanitosti a umení, ktoré spája všetkých ľudí. Kulinársky zážitok bude šéfkuchár pripravovať pred zrakmi účastníkov podujatia formou Front cooking a následne prebehne ochutnávka pripraveného jedla s výkladom a identifikovaním danej kultúry. Umenie a gastronómia tak splynie do jedného veľkého zážitku.

Rozpočet

Rozpočtová položka Rozpočet Žiadané
Autorské honoráre 500,00 € 500,00 €
Personálne náklady 1 000,00 € 1 000,00 €
Propagačné materiály a publicita 400,00 € 200,00 €
Materiálové náklady nevyhnutne potrebné na realizáciu projektu 1 600,00 € 1 600,00 €
Spolu: 3 500,00 € 3 300,00 €

Hodnotenie

Kritérium
1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov 34
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov 30
3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov 30
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov 38
5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov 35
Spolu 167
Zdôvodnenie komisie Odborná rada odporúča projekt nepodporiť vzhľadom na nedostatočný kultúrny prínos a absenciu medzikultúrneho dialógu.
Pozn.:

Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 167 bodov.

V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa.

Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo.

V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia.

Kritériá hodnotenia - Program 1: (spolu 0 až 100 bodov)

1. Relevantnosť zámerov a cieľov projektu – 0 až 20 bodov

  • relevantnosť zámerov projektu s cieľmi a prioritami programu;
  • zrozumiteľnosť cieľov a aktivít;
  • zabezpečenie projektu odborníkmi;
  • komplexnosť projektu.

2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov

  • zadefinovanie cieľovej skupiny;
  • aktívne zapojenie cieľovej skupiny;
  • spolupráca cieľových skupín;
  • zameranie projektu na cieľové skupiny v regiónoch s kvalitatívne a kvantitatívne nepostačujúcou úrovňou kultúrneho života;
  • rozsah oslovenia širokej verejnosti.

3. Kultúrno-spoločenský význam projektu – 0 až 20 bodov

  • posilňovanie hodnôt národnostnej kultúry;
  • prínos k zachovaniu identity a materinského jazyka národnostnej menšiny;
  • merateľnosť výstupov projektových aktivít (napr. počet seminárov, počet oslovených respondentov vo vzťahu k téme projektu, počet zrealizovaných prieskumov, počet účastníkov na aktivitách a pod.);
  • reagovanie na aktuálne zmeny, priority a kultúrne potreby národnostných menšín.

4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov

  • opodstatnenosť a primeranosť jednotlivých nákladových položiek vzhľadom na obsah a povahu celého projektu, ale aj k reálnym trhovým cenám;
  • primeranosť a opodstatnenosť celého rozpočtu projektu a miery výšky spolufinancovania nad rámec povinnej spoluúčasti;
  • primeranosť žiadaných finančných prostriedkov vo vzťahu k projektu;
  • dôslednosť spracovania štruktúrovaného rozpočtu.

5. Kvalita a výnimočnosť projektu – 0 až 20 bodov

  • originalita projektu;
  • dlhodobá tradícia aktivít;
  • kvalita spracovania dokumentácie projektu;
  • formy a metódy realizácie projektu.
Späť
Späť

Ak máte nejaké otázky k vypĺňaniu žiadostí, obráťte sa na referenta FPKNM, ktorý má na starosti menšinu, v ktorej sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://www.kultminor.sk/sk/kontakt.

Napíšte nám kliknutím na vhodný link v nasledujúcom texte: ak chcete nahlásiť chybu v aplikácii; ak chcete dať návrh na zlepšenie aplikácie; ak chcete opraviť údaje v žiadosti alebo v registrácii žiadateľa. Žiadosť o opravu údajov píšte iba z e-mailovej adresy, pod ktorou ste sa zaregistrovali v našom systéme.